solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--63.jpg

family beach home

newport, ri

solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--66.jpg

office peak

Our clients were in need of a quiet work space, away from the hustle and bustle of summer activity in the main home. An unused attic space offered the perfect solution. Two skylights and an oversized window on the gable wall flood the once dark storage room with natural light and create an inspiring haven for creativity and work. 

Construction by Remodeling Right, Inc

reading retreat

After working out some complicated structural challenges with Herk Works Architects and Merk Engineering, we incorporated an adjoining attic space and created a separate sitting area with wet bar. Custom shelving along the knee wall displays the owner's collection of books, beach shells and sea glass. Together the rooms create the perfect sanctuary for a hard-working mom and dad. 

solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--29.jpg
solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--40.jpg

the sanctuary

Your home should be your sanctuary - a place to unwind and replenish you body and soul. This was the underlying inspiration for this master bathroom oasis. As soon as you enter the room, the gentle filtered light and neutral pallet melt away stress. The space is uncluttered, with clean lines and finishes that add texture and depth without being overbearing. A peaceful sanctuary of refreshment and revival. 

solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--54.jpg

the boys bath

An incredible before and after, as it was the original master bathroom of the home and had so much space to work with. Designing for two soon-to-be teenage boys meant the space had to be sturdy and functional, playful but able to grow with them. A separate W/C and double sinks allows for both boys to use the space together comfortably, and the large walk in shower with minimal glass is easy to keep clean. 

powder room

Pops of turquoise and pink make this bathroom a fun and inviting experience for guests. This space was transformed on a budget using mostly paint. The converted dresser was fitted with a modern sink and mirror, and vibrant coat of turquoise.

solange-marie-design-newport-visual-manor-winans--07.jpg